Ambassade van België in Rwanda
Home Naar België komen Visum voor België Hoe werkt Visa-On-Web?

Hoe werkt Visa-On-Web?

 1. Ga naar de volgende website: https://visaonweb.diplomatie.be.
   
 2. Maak een gebruikersaccount aan door alle velden te vervolledigen (voornaam, naam, e-mail), kies een taal, klik op het vakje ‘ik ben geen robot’ en volg de instructies.
   
 3. Kies een paswoord (en bevestig het) om toegang te krijgen tot deze beveiligde website.
   
 4. Zodra u een gebruikersaccount hebt aangemaakt en het paswoord bevestigd hebt, log in om deze beveiligde website te doorlopen (welke begint met een scherm en een welkomwoord).
   
 5. Ga naar de linkerkolom (in de zwarte rand) en klik op het derde icoon.
   
 6. Door te klikken op het derde icoon heeft u de keuze tussen ‘aanvraag’, ‘nieuwe aanvraag’ en ‘aanvraaglijst’, klik op ‘nieuwe aanvraag’.
   
 7. Door te klikken op ‘nieuwe aanvraag’ zal het online visumaanvraagformulier (dat overeenstemt met de papieren versie) verschijnen.
   
 8. Vul het online formulier in. Let er op dat u alle velden invult (ook die met een sterretje). U kunt op het vraagteken klikken om extra informatie te krijgen over het in te vullen veld.
   
 9. Wanneer u het formulier volledig hebt ingevuld, klik op ‘aanvraag indienen’.
   
 10. Wanneer het formulier niet volledig ingevuld werd, dan zal bovenaan het formulier een uitleg verschijnen over de vakken die niet of onvolledig werden ingevuld zodat u ze kan vervolledigen of verbeteren. Van zodra u de verbeteringen heeft aangebracht kan u de aanvraag opnieuw indienen.
   
 11. Druk het aanvraagformulier af van zodra de aanvraag werd ingediend.