Ambassade van België in Rwanda

België in Rwanda

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Rwanda is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Kigali? U reist als toerist door Rwanda en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Rwanda gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

19 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.

18 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de nieuwe Belgische Strategie Civiel Crisisbeheer (CCB) die de ministerraad deze ochtend goedkeurde. De strategie beschrijft de Belgische visie, prioriteiten en ambities inzake civiel crisisbeheer. Met het civiel crisisbeheer ondersteunt ons land de inspanningen van de internationale gemeenschap om met niet-militaire acties crisissen in het buitenland te voorkomen of aan te pakken. De nieuwe strategie is een aanpassing van de vorige strategie uit 2012 aan de veranderde internationale context.

17 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag 17 mei een onderhoud gehad met de geaccrediteerde ambassadeurs van de Arabische landen in Brussel. Focus lag vooral op het vredesproces in het Midden-Oosten maar er werd ook van gedachten gewisseld over de algemene situatie in de ruimere regio.